martes, 29 de octubre de 2013

Primera Recta Final


Hola a tots!

Perdoneu, abans de tot, el retard per no haver actualitzat el blog com cada diumenge. Però aquesta setmana he estat molt enfeinat en el que explicaré a continuació.

Primerament, la part teòrica del treball es troba a punt de ser finalitzada, ja que les lleis 5 i 6 del Caos ja han estat concloses, així que només quedaria la número 7 i l'apartat final de resum general.

Demà, dimecres 30 d'octubre em reuniré amb la tutora del treball d'11 a 11:30 del matí per parlar de les correcions sobre la primera part que ja va ser entregada. Durant el dia de demà també em centraré en corregir-les i posar-me en contacte amb dos professors de física que, si tot va bé, em concediran una entrevista en un període breu de temps.

Per últim, el material per començar la par pràctica ja està començant a ser muntat. Més endavant us oferiré més informació sobre els experiments que es donaran a terme i els objectius que s'esperen complir. 

Ens trobem, sens dubte, en un dels moments més emocionants de la creació del treball. Esperem que tot vagi bé com fins ara i que surtin les coses a demanar de boca!

Al llarg d'aquesta setmana tornaré a publicar amb més novetats.

Fins ara!


“Es posible experimentar el mundo en un grano de arena y la eternidad en una hora."

William Blake


fractal1

domingo, 20 de octubre de 2013

Estabilitat


Bona tarda!

Ens trobem confeccionant cada cop més el treball de recerca, no tan sols ampliant i modificant els apartats ja obtinguts sinó redactant nou material d'apartats nous.

Tot i així, aquesta setmana no ha estat gaire productiva a causa de la gran quantitat de deures, treballs, i exàmens que ens exigeixen a classe. Esperem doncs que la setmana que ve hàgim fet bastant més del que hauríem volgut fins ara.

Malgrat això, hem acabat de redactar el dossier de tècniques de treball que haurà de ser lliurat el dia divendres 25 i que comptarà per un 20% de la nota total del treball. En ell, s'explica la fitxa tènica del treball (motivacions, apartats, etc.) així com la bibliografia més rellevant que s'utilitzarà.

I això és tot per avui! Esperem que durant els pròxim dies tot vagi molt millor.


"Cuando ves las actuaciones de los VMA, crees que todo es un caos; pero todo está muy bien preparado."

Miley Cyrus



domingo, 13 de octubre de 2013

Inici de la segona part


Hola de nou!

Una setmana més, aquí em trobo informant del que he anat fent aquests dies en quant al meu treball de recerca.

Aquesta setmana ha estat realment productiva ja que, tal i com vaig anunciar, he acabat tota la primera part del treball i ja he començat la segona, de la qual em queden gairebé 3/4 parts.

El segon gran apartat del treball està enfocat a una part més pràctica, qualitativa i filosòfica d'aquest anomenada 'LES SET LLEIS DEL CAOS'. Són set les que le conformen, com el seu propi nom indica, i ja es troben terminades dues.

Els meus objectius principals seran terminar la part teòrica (és a dir, les altres cinc lleis) abans de finals de mes, per així començar a planejar i perfilar del tot la part teòrica del treball de camp, la qual tractaria durant tot el mes de Novembre.

A més a més, m'agradaria dir que he aconseguit la col·laboració de dues persones. Primerament, el físic Jordi Badia (professor de l'Institut Martí i Dot) i un altre que resta en incògnita, ja que ha estat cortesia de la tutora del treball l'aconseguir-ho i encara resto per conèixer el seu nom.

Això és tot per avui! Moltes gràcies de nou per seguir-me i, ens llegim la setmana que bé.



"Donde ninguno manda, mandan todos. Donde todos mandan, nadie manda. Es el caos."

Jacques Benigne Bossuet




domingo, 6 de octubre de 2013

Portada, índex & altres


Hola hola!

Un cop més, aquí em trobo informant de les novetats que cada setmana van apareixent sobre el meu treball de recerca.

La primera feina després de la visita a la UAB va ser revisar els errors que la tutora del treball va comunicar-me per e-mail i corregir-los, tals com terminar d'enllestir un antic connector entre dos apartats que no terminava de quedar massa clar, a més de resumir pròleg e introducció per deixar-ho només en una única introducció.

A més d'això, el disseny de la portada està finalitzat, a més de l'índex provisional de les primeres cinquanta pàgines aproximadament (a confirmació de la tutora, que aquest cap de setmana es trobava revisant les últimes novetats i els nous capítols).




També he aplicat al treball les normes sobre la presentació de la memòria escrita que apareixien al dossier de l'alumnat: he arreglat les notes a peu de pàgina per ajustar-ho al format adequat, he afegit la numeració de pàgines i la capçalera amb el títol del treball, tal com s'establia. 

Per facilitar una bona feina de cara al posterior treball de camp, he decidit descarregar els programes informàtics "S-Attractor" i "Maple". Aquest últim, molt útil per resoldre de forma directa equacions i altres operacions matemàtiques, ha resultat una decepció al terminar sent, de forma aparent, impossible la seva descàrrega sense llicència. Hauré de continuar investigant quina podrà ser la millor manera d'obtenir algun tipus de programa com aquest. 

Per últim, només queda dir que queda per terminar l'apartat de l'atractor de Lorenz i, per últim, enllestir la primera part teòrica del treball centrada en l'àmbit matemàtic amb l'últim apartat que constitueix una mena de conclusió general de conceptes.

De cara a aquesta setmana, ja hauré començat la segona part del treball enfocada a la visió aplicada de la teoria en les nostres vides diàries amb el que s'anomenen "Les set lleis del caos".

I fins aquí queda això aquesta setmana! El diumenge següent continuaré escribint sobre els avenços obtinguts, gràcies per llegir-me!


"Tienen extraños límites y uno debe aprender a observarlos. Es esa simplicidad de sus superficies lo que los convierte en una trampa para el extraño. La primera impresión de uno es que son completamente suaves. Y, de repente, uno se encuentra con algo duro y se da cuenta de que ha alcanzado el límite y debe adaptarse a los hechos."

Sir Arthur Conan Doyle, El último saludo de Sherlock Holmes